257 tweedejaarsstudenten in de bacheloropleiding Toerisme en Recreatiemanagement van vijf Vlaamse hogescholen bestudeerden gedurende een heel academiejaar alle mogelijkheden van het reizen per autocar. Uiteindelijk creëerden ze een eigen driedaagse autocarreis gericht op mensen met een beperkte mobiliteit. Dit voorstel presenteerden ze voor een 18-koppige jury, waarvan onze collega Eline deel uitmaakte. 4 studenten van de VIVES hogeschool in Brugge wonnen deze wedstrijd.

 

Inge Serruys, opleidingshoofd Toerisme en Recreatiemanagement van VIVES: “ Wij houden eraan om de specifieke eigenheden en uitzonderlijke mogelijkheden van autocarreizen met nadruk in ons lessenpakket op te nemen.  Het duurzame en veilige karakter van het reizen per autocar zijn hiervoor belangrijke motivaties, maar ook de zeer eigen mogelijkheden die de autocar in het groepstoerisme biedt.” We zouden het niet meer met haar eens kunnen zijn! Ook bij Comvoy staan we volledig achter dit leerrijke initiatief dat het tourisme per autocar stimuleert.

De wedstrijd werd georganiseerd door de Beroepsfederatie van Autobus- en Autocarondernemers (BAAV) en Busworld, ’s werelds grootste B2B busbeurs, en bedraagt een prijzenpot van maar liefst 20 000 euro die de winnaar aan de realisatie van het eigen reisproject kan besteden. Deze prijzenpot werd gewonnen door 4 studenten uit de VIVES hogeschool in Brugge. Zoë De Grootte, Kimberly Hessel, Dieter Staessens en Cédric Vanlerberghe presenteerden het winnende idee uit 68 inzendingen. Zij kozen ervoor zich met hun autocarreis te richten op mensen met een meervoudige visuele beperking en tijdens deze reis de andere zintuigen te prikkelen. “Beleef Alles Anders in Vlaanderen” was hun slogan.

Een origineel, doordacht idee waarvoor we hen dan ook een dikverdiende proficiat willen wensen!

Benieuwd naar het volledige project en de andere inzendingen? Deze kan je hier terugvinden. Het winnende project bekijken kan je op deze website.